GRIZLY Švestky sušené kostičky 500 g

116.00 
GRIZLY Švestky sušené kostičky 500 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sekané švestky 95-97%, rýžová mouka 3-5%, konzervant E202 sorban draselný Země původu: Srbsko, Bulharsko, Chile Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky krájené na kostky a prosypané rýžovou moukou nejen, že mají skvělou jemně sladkou chuť a měkou texturu, ale také obsahují velký poměr vlákniny a bóru. Použití: Díky svému tvaru, velikosti a šťavnatosti se přímo vybízí kostičky sušených švestek přidat do ranního muesli, kaše nebo cereálií. Skvěle se budou vyjímat také v muffinech, sladkém pečivu a dalších pečených dobrotách. V neposlední řadě je můžete přidat do vlastního svačinového mixu oříšků a sušeného ovoce nebo s nimi dozdobit salát. Na kostičky nakrájené sušené švestky jsou nezbytnou přísadou do domácího muesli a ovesné kaše. Jsou lahodné, šťavnaté a mají vysoký poměr vlákniny a bóru.

GRIZLY Švestky sušené BIO 500 g

149.00 
GRIZLY Švestky sušené BIO 500 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sušené švestky* 100% *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Chile, Argentina, USA, Bulharsko, Uzbekistán, Kyrgyzstán Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě hnědou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.  V sušeném ovoci můžou přírodní cukry krystalizovat a tvořit na něm povlak. Tento přirozený proces nesnižuje kvalitu ovoce, naopak je známkou toho, že nebylo chemicky ošetřováno. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé. Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody. Švestky sušené v BIO kvalitě jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Hodí se do koláčů i na výrobu omáčky k masu.

GRIZLY Švestky sušené bez konzervantů 500 g

129.00 
GRIZLY Švestky sušené bez konzervantů 500 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sušené švestky (Ashlock) 100 % Země původu: Bulharsko Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a vlákniny by švestky měly mít své místo v jídelníčku všech nadšenců zdravého životního stylu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků. V sušeném ovoci můžou přírodní cukry krystalizovat a tvořit na něm povlak. Tento přirozený proces nesnižuje kvalitu ovoce, naopak je známkou toho, že nebylo chemicky ošetřováno. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé. Použití: Švestkám se daří v mírném podnebí, do kterého zapadá i Česko a v české kuchyni je tím pádem starou známou. Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody. Švestky sušené jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Hodí se do koláčů i na výrobu omáčky k masu.

GRIZLY Švestky sušené bez konzervantů 1000 g

219.00 
GRIZLY Švestky sušené bez konzervantů 1000 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sušené švestky (Ashlock) 100 % Země původu: Bulharsko Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Díky vysokému obsahu vitamínů, minerálů a vlákniny by švestky měly mít své místo v jídelníčku všech nadšenců zdravého životního stylu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků. V sušeném ovoci můžou přírodní cukry krystalizovat a tvořit na něm povlak. Tento přirozený proces nesnižuje kvalitu ovoce, naopak je známkou toho, že nebylo chemicky ošetřováno. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé. Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody. Švestky sušené jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Hodí se do koláčů i na výrobu omáčky k masu.

GRIZLY Švestky sušené 1000 g

229.00 
GRIZLY Švestky sušené 1000 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sušené švestky (Ashlock), konzervant E202: sorban draselný Země původu: Bulharsko Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé. Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody. Poznámka: Najdete u nás dva velmi podobné produkty - Švestky sušené, které si právě prohlížíte, a Švestky sušené jemné. Hlavní rozdíl mezi nimi není ve složení, ani způsobu zpracování, ale v textuře a odrůdě sušených plodů. Švestky sušené totiž pochází zpravidla z evropských zemí, mají tudíž menší přísun slunečního svitu než Švestky sušené jemné, které mají svůj původ v Jižní Americe. To ovlivňuje především již zmiňovanou texturu ovoce. Evropské švestky jsou tvrdší, pevnější a obsahují menší procento vody, jsou výborné jen tak samotné i bez dalšího zpracování, například do vlastních ovocno-oříškových mixů. Jihoamerické švestky mají jemnější až mazlavou texturu, jsou šťavnatější a sladší a obzvláště vhodné pro další zpracování, například při pečení. Švestky sušené jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Hodí se nakrájené na kousky do muesli a jogurtu nebo jen tak samotné.

Country Life Švestky sušené bez pecek Ashlock BIO 100 g

41.00 
Country Life Švestky sušené bez pecek Ashlock BIO 100 g Sušené švestky bez pecek v biokvalitě od Country Life jsou vhodné ke svačince, lze využít i jako náhradu čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Připravíte z nich sladké cukroví i výbornou omáčku ke slanému jídlu. Jdou vhodné k snídani do kaší nebo je lze použít při pečení. Složení: Švestky sušené* 100 %.  *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Můžou obsahovat stopy lepku.  Skladování: Skladujte v suchu a chladu. U sušeného bioovoce dochází k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že bioovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění. Sušené švestky bez pecek v biokvalitě od Country Life jsou vhodné ke svačince, lze využít i jako náhradu čerstvého ovoce. Připravíte z nich sladké cukroví i výbornou omáčku ke slanému jídlu, jsou vhodné k snídani do kaší nebo je lze použít při pečení. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. 

GRIZLY Švestky sušené BIO 1000 g

299.00 
GRIZLY Švestky sušené BIO 1000 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sušené švestky* 100% *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Chile, Argentina, USA, Bulharsko, Uzbekistán, Kyrgyzstán Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě hnědou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Jsou bohaté na vitamíny, minerální látky a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.  V sušeném ovoci můžou přírodní cukry krystalizovat a tvořit na něm povlak. Tento přirozený proces nesnižuje kvalitu ovoce, naopak je známkou toho, že nebylo chemicky ošetřováno. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé. Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody. Švestky sušené v BIO kvalitě jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Hodí se do koláčů i na výrobu omáčky k masu.

Lifefood Švestky sušené BIO RAW 1000 g

1,548.00 
Lifefood Švestky sušené BIO RAW 1000 g Lifefood sušené švestky BIO v raw kvalitě jsou vybrány z těch nejlepších plodů českých sadů. Jsou tak sladké a šťavnaté! A samozřejmě nesířené! Dopřejte si nyní toto jedinečné ovoce v kteroukoliv roční dobu, kdykoliv a kdekoliv. Lifefood sušené švestky pocházejí z bio produkce českých ekofarem. Švestky jsou ručně vypeckované a nakrájené na půlky. Následně jsou šetrně usušené při teplotě do 42 °C tak, aby všechny cenné živiny byly v maximální možné míře zachovány. Sušené švestky jsou skvělé jako svačina do školy či do práce, když vás honí mlsná, praktické s sebou na cesty i při zvýšeném sportovním výkonu. Též se výborně hodí jako sladidlo do smoothie a dalších raw pokrmů.  Balení: 100% kompostovatelný obal (Dokonale plní svou ochrannou funkci a zároveň jsou maximálně ohleduplné vůči přírodě. Sušené švestky jsou nyní v 100% rozložitelném obalu. Neobsahuje plastové uzávěry a je ekologický včetně etikety a potisku. Nezbyde po něm vůbec nic. Volbou produktu podporujete nejen své tělo, ale i přírodu. Děkujeme.) Země původu: Česko Složení: Švestka sušená* (100 %) * = produkt ekologického zemědělství Může obsahovat stopy skořápkových plodů a sezamu Přes všechnu péči a snahu při odpeckování všech peckovin (netýká se pouze švestek ale i např. višní, datlí, třešní atd.) nedokážeme garantovat že se pecky v surovině nevyskytují. Technologicky toho nelze dosáhnout a bohužel ani po kontrole lidským pracovníkem dodavatel nedokáže garantovat 100% čistotu. Této problematice se dodavatelé intenzivně věnují, zatím ale není technologie natolik daleko, abychom dosáhli produktu bez pecek, nebo jejich fragmentů. Sušené švestky jsou skvělé jako svačina do školy či do práce, když vás honí mlsná, praktické s sebou na cesty i při zvýšeném sportovním výkonu. Také se výborně hodí jako sladidlo do smoothie a dalších raw pokrmů. 

GRIZLY Švestky sušené jemné 1000 g

229.00 
GRIZLY Švestky sušené jemné 1000 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sušené švestky (Ashlock) 99,4 %, konzervant E202: sorban draselný, rostlinný olej 0,5 %. Země původu: Argentina Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Sušené švestky se vyrábí z celých, zralých, čerstvých tmavo modrých až fialových švestek. Strom, který plodí švestky, se nazývá slivoň švestka nebo taky švestka domácí. V Čechách se jí říká slíva, na Moravě trnka. Sušené švestky mají tmavě modrou až černou barvu a obsahují především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků. Švestky mohou obsahovat kousky pecek nebo pecky celé. Použití: Sušené švestky využijete na pečení koláčů, vyrábění raw dezertů nebo švestkových omáček. Skvěle osladí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, muesli nebo jáhlách. Švestky jsou pochoutkou už samy o sobě, spolehlivě s nimi zaženete chuť na sladkosti. Pro lepší chuť a strukturu je doporučujeme půl hodiny předem namočit do teplé vody. Poznámka: Najdete u nás dva velmi podobné produkty - Švestky sušené jemné, které si právě prohlížíte, a Švestky sušené. Hlavní rozdíl mezi nimi není ve složení, ani způsobu zpracování, ale v textuře a odrůdě sušených plodů. Švestky sušené jemné totiž pochází zpravidla z Jižní Ameriky, mají tudíž větší přísun slunečního svitu než Švestky sušené, které mají svůj původ v Evropě. To ovlivňuje především již zmiňovanou texturu ovoce. Jihoamerické švestky mají jemnější až mazlavou texturu, jsou šťavnatější a sladší a obzvláště vhodné pro další zpracování, například při pečení. Evropské švestky jsou tvrdší, pevnější a obsahují menší procento vody, jsou výborné jen tak samotné i bez dalšího zpracování, například do vlastních ovocno-oříškových mixů. Švestky sušené jsou zdravou alternativou sladkého. Kromě lahodné šťavnaté chuti u nich oceníte především vysoké množství vlákniny a bóru. Skvěle se hodí do koláčů i švestkových knedlíků.

GRIZLY Švestková pasta 300 g

109.00 
GRIZLY Švestková pasta 300 g Administrativní zařazení: Sušené jednodruhové ovoce Složení: Sušené švestky (d’Ente) 100 % Země původu: Francie Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Švestková pasta je vyrobená z těch nejkvalitnějších švestek odrůdy d’Ente. Zjednodušeně se produkt vyrábí vysušením švestek, které se následně ručně vypeckují a rozemelou pomocí síta. Pasta ze sušených švestek má tmavě hnědou barvu a obsahuje především sacharidy ve formě glukózy a sacharózy. Švestky jsou bohaté na vitamíny, minerály a vlákninu. Také v nich kromě již zmiňovaných látek najdeme značné množství přírodního cukru sorbitolu, který ve střevech funguje podobně jako vláknina a za zmínku stojí i stopová látka bór, která se ve švestkách vyskytuje. I přes vysoký obsah sacharidů jsou švestky vhodné při redukční dietě díky obsahu pektinů, které zpomalují vstřebávání cukrů a zvyšují spalování tuků. Použití: Pasta ze sušených švestek má relativně neutrální chuť, její využití je tedy velmi široké. Na prvním místě, co se využití týče, je rozhodně výroba domácích ovocných tyčinek a také dalších raw dezertů. Můžeme ji nakombinovat s datlovou a fíkovou pastou. Skvěle dochutí vaši snídani, ať už si rádi pochutnáváte na ovesné kaši, smoothie nebo jáhlách. V neposlední řadě můžete švestkovou pastu přidat do masa, aby bylo šťavnatější. Švestková pasta je vyrobená z vysoce kvalitních vypeckovaných sušených švestek rozemletých pomocí síta. Neutrální chuť umožňuje všestranné využití ve sladkých i výraznějších slaných pokrmech.