Zobrazuji všech 11 výsledků

GRIZLY Káva zrnková pražená India Monsooned Malabar 250 g

179.00 
GRIZLY Káva zrnková pražená India Monsooned Malabar 250 g Dopřejte si šálek kvalitní kávy i několikrát za den. Střední stupeň pražení zaručuje skvělou a vyváženou jemnou chuť. Před samotným pražením prochází káva procesem monzunování. O co se vlastně jedná? Kávová zrna jsou vystavena náročným klimatickým podmínkám. Nejprve natáhnout vlhkost z deště a následně proschnou, výsledkem je charakteristická lehce nasládlá chuť každého zrnka s mírně specifickým kořeněným podtónem. Tento druh kávy pochází z pobřeží Malabar, které se nachází v západní části Indie.  Administrativní zařazení: Káva pražená zrnková Složení: 100% Arabica Odrůda: Kent, 795 SLN, 9 SLN, Catimor Země původu: Indie, oblast Mangalore, Malabar Skladování: Uchovávejte na tmavém a suchém místě, při pokojové teplotě. Balení: Třívrstvý obal se zipovým uzávěrem. Pražená zrnková káva vás potěší svojí lehce nasládlou chutí s mírně kořeněným podtónem. Dopřejte si šálek každý den.

APe Káva Indie Plantation A 500 g

324.00 
APe Káva Indie Plantation A 500 g Podle oblasti a druhu v ní můžeme nalézt kořeněné (káva je zde často pěstována společně s pepřem), oříškové, ovocné i čokoládové tóny. Indie má osm hlavních pěstitelských oblastí, všechny jsou na jihu země - nejznámější jsou Baba Budan, Niligris a Shevaroys. Dobrá indická káva roste také v části Karnatka (původně Mysore), Kerala a Tamilnadu (původně Madras). V dobrých letech můžou tyto kávy obsahovat delikátní kyselost typickou pro guatemalskou kávu a plnost typickou pro dobrou jávskou kávu. Kromě toho tyto kávy obsahují unikátní kořeněné tóny muškátového oříšku, hřebíčku, kardamomu a pepře. Káva rostoucí v Indii má mnohem více společného s kávou indonéskou než s kávami z Afriky nebo Arabského poloostrova. Má jemné aroma a střední až plné tělo, není příliš hořká ani kyselá, podle oblasti a druhu v ní můžeme nalézt kořeněné (káva je zde často pěstována společně s pepřem), oříškové, ovocné i čokoládové tóny. Typ: Zrnková káva. Země původu: Indie. Region: Karnataka. *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit. Káva má jemné aroma a střední až plné tělo, není příliš hořká ani kyselá.

APe Káva India Monsooned Malabar 250 g

189.00 
APe Káva India Monsooned Malabar 250 g Tato káva je jednou z několika málo druhů, které jsou zpracovány jiným způsobem než je obvyklé a to z ní dělá velmi ceněnou zvláštnost z pobřežní oblasti Malabar. Ojedinělá a nevšední je závěrečná fáze při zpracování zrn, která u žádné jiné kávy neprobíhá. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Pytle se zrny leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce, během kterých je na ně pečlivě dohlíženo a jsou pravidelně kontrolovány a přehazovány kvůli regulaci vlhkosti. Po uplynutí této doby se zrna z pytlů opět vysypou, jsou opět kontrolována, nechají se vyschnout od přebytečné vlhkosti, vyleští se a až nyní jsou balena pro vývoz. Typ: Zrnková káva Země původu: Indie. Region: Karnataka, Západní Ghast. *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit. Káva India Monsooned Malabar vytvoří krásnou a hustou pěnu, ze které se line kakaovo - oříškové aroma.

Coffeespot India Monsooned Malabar 500 g

319.00 
Coffeespot India Monsooned Malabar 500 g India Monsooned Malabar je zrnková káva. Země: Indie Region: Karnataka Oblast: Západní Ghast Výrobci: Drobní farmáři v regionu Odrůda : Kents, S.795, Catimor, Selection 9 Metoda zpracování: suchá/Monsooned Nadmořská výška: 1100 - 1200 m Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku V dřívějších dobách se k dopravě kávy z Indie do Evropy používaly plachetnice. Doprava po moři trvala kolem šesti měsíců, a během této doby byl náklad vystaven různým klimatickým podmínkám. Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť. V moderní době se doprava změnila, ale poptávka po původní kávě trvá. A proto v současnosti indičtí zpracovatelé kávy napodobují tradiční podmínky. Využívají k tomu působení monzunu, a vyrábějí speciální kávu, které má stejné vlastnosti, jako za dávných časů, ale je vyrobena v kratší době. Naše káva druhu Monsooned jsou výhradně připraveny a dováženy z Indie. Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj. západním pobřeží Indie, a to zejména v Mangalore. Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy. Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější. Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost, a získají svou typickou chuť, vlastnosti a vůni. Dozrálé kávové třešně jsou sklizeny, zbaveny dužiny a důkladně usušeny, až vydávají chrastivý zvuk. Suchá zelená kávová zrna se potom odesílají do speciálních otevřených skladů na západním pobřeží, kde se připravuje monzunová káva. Tyto sklady hrají při tomto nevšedním zpracování klíčovou roli. Jakmile sem kávová zrna dorazí, jsou zpracována a tříděna. Vybírají se pouze zrna jakosti AA i A, která se potom uskladňují na dobře větraných betonových podlahách ve vrstvách o tloušťce 10 - 15 cm. Vlhké a větrné monzunové počasí způsobí, že kávová zrna absorbují vlhkost a zvětší svůj objem. Kávová zrna, která původně obsahovala 11 - 12 % vlhkosti, vstřebají vlhkost z atmosféry a zvětší se v průběhu procesu o 16 - 20 procent. Barva zrn se změní na bledě žlutou. Kávova zrna jsou volně naplněna v jutových pytlích a uskladněna s dostatečným přístupem vzduchu. Monzunový vzduch zajišťuje průběžné zvyšování vlhkosti. Káva se každých 6 - 8 dní vysypává, rozhrabuje a kontroluje, aby nepodlehla plísni a aby proces monzunování probíhal správně. Monzunování je ukončeno po 8 - 10 týdnech. Připravená káva je strojově leštěna a tříděna, a dále ručně přebírána, aby se odstranila vadná zrna. Poté se káva balí a odesílá. Hlavní třídy kávy Monsooned Arabica jsou Monsooned Malabar AA a Monsooned Arabica Basanally. India Monsooned Malabar je zrnková káva.

Coffeespot India Monsooned Malabar 250 g

169.00 
Coffeespot India Monsooned Malabar 250 g Země: Indie Region: Karnataka Oblast: Západní Ghast  Výrobci: Drobní farmáři v regionu Odrůda : Kents, S.795, Catimor, Selection 9 Metoda zpracování: suchá/Monsooned Nadmořská výška: 1100 - 1200 m Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku V dřívějších dobách se k dopravě kávy z Indie do Evropy používaly plachetnice. Doprava po moři trvala kolem šesti měsíců, a během této doby byl náklad vystaven různým klimatickým podmínkám. Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť. V moderní době se doprava změnila, ale poptávka po původní kávě trvá. A proto v současnosti indičtí zpracovatelé kávy napodobují tradiční podmínky. Využívají k tomu působení monzunu, a vyrábějí speciální kávu, které má stejné vlastnosti, jako za dávných časů, ale je vyrobena v kratší době. Naše káva druhu Monsooned jsou výhradně připraveny a dováženy z Indie. Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj. západním pobřeží Indie, a to zejména v Mangalore. Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy. Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější. Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost, a získají svou typickou chuť, vlastnosti a vůni. Dozrálé kávové třešně jsou sklizeny, zbaveny dužiny a důkladně usušeny, až vydávají chrastivý zvuk. Suchá zelená kávová zrna se potom odesílají do speciálních otevřených skladů na západním pobřeží, kde se připravuje monzunová káva. Tyto sklady hrají při tomto nevšedním zpracování klíčovou roli. Jakmile sem kávová zrna dorazí, jsou zpracována a tříděna. Vybírají se pouze zrna jakosti AA i A, která se potom uskladňují na dobře větraných betonových podlahách ve vrstvách o tloušťce 10 - 15 cm. Vlhké a větrné monzunové počasí způsobí, že kávová zrna absorbují vlhkost a zvětší svůj objem. Kávová zrna, která původně obsahovala 11 - 12 % vlhkosti, vstřebají vlhkost z atmosféry a zvětší se v průběhu procesu o 16 - 20 procent. Barva zrn se změní na bledě žlutou. Kávova zrna jsou volně naplněna v jutových pytlích a uskladněna s dostatečným přístupem vzduchu. Monzunový vzduch zajišťuje průběžné zvyšování vlhkosti. Káva se každých 6 - 8 dní vysypává, rozhrabuje a kontroluje, aby nepodlehla plísni a aby proces monzunování probíhal správně.  Monzunování je ukončeno po 8 - 10 týdnech. Připravená káva je strojově leštěna a tříděna, a dále ručně přebírána, aby se odstranila vadná zrna. Poté se káva balí a odesílá. Hlavní třídy kávy Monsooned Arabica jsou Monsooned Malabar AA a Monsooned Arabica Basanally. India Monsooned Malabar je zrnková káva.

Coffeespot India Monsooned Malabar 1000 g

629.00 
Coffeespot India Monsooned Malabar 1000 g India Monsooned Malabar je zrnková káva. Region: Karnataka Oblast: Západní Ghast  Výrobci: Drobní farmáři v regionu Odrůda : Kents, S.795, Catimor, Selection 9 Metoda zpracování: suchá/Monsooned Nadmořská výška: 1100 - 1200 m Chuť: Lehce zemitá, hořká čokoláda, mandle, koření, nádech tabáku V dřívějších dobách se k dopravě kávy z Indie do Evropy používaly plachetnice. Doprava po moři trvala kolem šesti měsíců, a během této doby byl náklad vystaven různým klimatickým podmínkám. Kávová zrna změnila svou velikost, barvu a chuť. V moderní době se doprava změnila, ale poptávka po původní kávě trvá. A proto v současnosti indičtí zpracovatelé kávy napodobují tradiční podmínky. Využívají k tomu působení monzunu, a vyrábějí speciální kávu, které má stejné vlastnosti, jako za dávných časů, ale je vyrobena v kratší době. Naše káva druhu Monsooned jsou výhradně připraveny a dováženy z Indie. Tradiční proces monzunování (Monsooning) se provozuje na pobřeží Malabar, tj. západním pobřeží Indie, a to zejména v Mangalore. Oblast Malabar je vyhlášená svými vynikajícími přírodními podmínkami. Období vlhkého monsunu umožňuje kvantitativní a kvalitativní změny v kávových zrnech, které vytvářejí jedinečnou lahodnou chuť kávy. Proces monzunování se provádí v období od června do září, kdy je jihozápadní monzun nejintenzívnější. Během procesu kávová zrna natáhnou vlhkost, a získají svou typickou chuť, vlastnosti a vůni. Dozrálé kávové třešně jsou sklizeny, zbaveny dužiny a důkladně usušeny, až vydávají chrastivý zvuk. Suchá zelená kávová zrna se potom odesílají do speciálních otevřených skladů na západním pobřeží, kde se připravuje monzunová káva. Tyto sklady hrají při tomto nevšedním zpracování klíčovou roli. Jakmile sem kávová zrna dorazí, jsou zpracována a tříděna. Vybírají se pouze zrna jakosti AA i A, která se potom uskladňují na dobře větraných betonových podlahách ve vrstvách o tloušťce 10 - 15 cm. Vlhké a větrné monzunové počasí způsobí, že kávová zrna absorbují vlhkost a zvětší svůj objem. Kávová zrna, která původně obsahovala 11 - 12 % vlhkosti, vstřebají vlhkost z atmosféry a zvětší se v průběhu procesu o 16 - 20 procent. Barva zrn se změní na bledě žlutou. Kávova zrna jsou volně naplněna v jutových pytlích a uskladněna s dostatečným přístupem vzduchu. Monzunový vzduch zajišťuje průběžné zvyšování vlhkosti. Káva se každých 6 - 8 dní vysypává, rozhrabuje a kontroluje, aby nepodlehla plísni a aby proces monzunování probíhal správně.  Monzunování je ukončeno po 8 - 10 týdnech. Připravená káva je strojově leštěna a tříděna, a dále ručně přebírána, aby se odstranila vadná zrna. Poté se káva balí a odesílá. Hlavní třídy kávy Monsooned Arabica jsou Monsooned Malabar AA a Monsooned Arabica Basanally. India Monsooned Malabar je zrnková káva.

APe Káva Indie Plantation A 250 g

185.00 
APe Káva Indie Plantation A 250 g Podle oblasti a druhu v ní můžeme nalézt kořeněné (káva je zde často pěstována společně s pepřem), oříškové, ovocné i čokoládové tóny. Indie má osm hlavních pěstitelských oblastí, všechny jsou na jihu země - nejznámější jsou Baba Budan, Niligris a Shevaroys. Dobrá indická káva roste také v části Karnatka (původně Mysore), Kerala a Tamilnadu (původně Madras). V dobrých letech můžou tyto kávy obsahovat delikátní kyselost typickou pro guatemalskou kávu a plnost typickou pro dobrou jávskou kávu. Kromě toho tyto kávy obsahují unikátní kořeněné tóny muškátového oříšku, hřebíčku, kardamomu a pepře. Káva rostoucí v Indii má mnohem více společného s kávou indonéskou než s kávami z Afriky nebo Arabského poloostrova. Má jemné aroma a střední až plné tělo, není příliš hořká ani kyselá, podle oblasti a druhu v ní můžeme nalézt kořeněné (káva je zde často pěstována společně s pepřem), oříškové, ovocné i čokoládové tóny. Typ: Zrnková káva. Země původu: Indie. Region: Karnataka. *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit. Káva má jemné aroma a střední až plné tělo, není příliš hořká ani kyselá.

APe Káva India Monsooned Malabar 500 g

335.00 
APe Káva India Monsooned Malabar 500 g Tato káva je jednou z několika málo druhů, které jsou zpracovány jiným způsobem než je obvyklé a to z ní dělá velmi ceněnou zvláštnost z pobřežní oblasti Malabar. Ojedinělá a nevšední je závěrečná fáze při zpracování zrn, která u žádné jiné kávy neprobíhá. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Pytle se zrny leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce, během kterých je na ně pečlivě dohlíženo a jsou pravidelně kontrolovány a přehazovány kvůli regulaci vlhkosti. Po uplynutí této doby se zrna z pytlů opět vysypou, jsou opět kontrolována, nechají se vyschnout od přebytečné vlhkosti, vyleští se a až nyní jsou balena pro vývoz. Typ: Zrnková káva Země původu: Indie. Region: Karnataka, Západní Ghast. *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit. Káva India Monsooned Malabar vytvoří krásnou a hustou pěnu, ze které se line kakaovo - oříškové aroma.

APe Káva India Monsooned Malabar 1000 g

611.00 
APe Káva India Monsooned Malabar 1000 g Tato káva je jednou z několika málo druhů, které jsou zpracovány jiným způsobem než je obvyklé a to z ní dělá velmi ceněnou zvláštnost z pobřežní oblasti Malabar. Ojedinělá a nevšední je závěrečná fáze při zpracování zrn, která u žádné jiné kávy neprobíhá. Ve chvíli, kdy jsou zrnka již zbavena dužiny, očištěna a mohla by být balena do pytlů a exportována, přichází na řadu “monzunování”. To probíhá uskladněním kávy v otevřených skladech, kde vane mořský vánek a hlavně proudí vlhký “monzunový vzduch”. Pytle se zrny leží ve skladu přibližně 3-4 měsíce, během kterých je na ně pečlivě dohlíženo a jsou pravidelně kontrolovány a přehazovány kvůli regulaci vlhkosti. Po uplynutí této doby se zrna z pytlů opět vysypou, jsou opět kontrolována, nechají se vyschnout od přebytečné vlhkosti, vyleští se a až nyní jsou balena pro vývoz. Typ: Zrnková káva. Země původu: Indie. Region: Karnataka, Západní Ghast. *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit. Káva India Monsooned Malabar vytvoří krásnou a hustou pěnu, ze které se line kakaovo - oříškové aroma.

APe Káva Espresso India Blend 1000 g

601.00 
APe Káva Espresso India Blend 1000 g Jedná se o směs tří arabik - monzunová Indie Malabar, Indie Plantation A a Indie Plantation B. Je báječně krémová, chuťově vyvážená, nepříliš kyselá, voní po kakau a dochuť se ztrácí v čokoládě. Typ: Zrnková káva. *fotografie jsou pouze ilustrační, přesný název kávy a chuťový profil se mohou lišit. Káva je báječně krémová, chuťově vyvážená, nepříliš kyselá, voní po kakau, dochuť se ztrácí v čokoládě.

APe Indie Plantation A 1000 g

595.00 
APe Indie Plantation A 1000 g Podle oblasti a druhu v ní můžeme nalézt kořeněné (káva je zde často pěstována společně s pepřem), oříškové, ovocné i čokoládové tóny. Indie má osm hlavních pěstitelských oblastí, všechny jsou na jihu země - nejznámější jsou Baba Budan, Niligris a Shevaroys. Dobrá indická káva roste také v části Karnatka (původně Mysore), Kerala a Tamilnadu (původně Madras). V dobrých letech můžou tyto kávy obsahovat delikátní kyselost typickou pro guatemalskou kávu a plnost typickou pro dobrou jávskou kávu. Kromě toho tyto kávy obsahují unikátní kořeněné tóny muškátového oříšku, hřebíčku, kardamomu a pepře. Káva rostoucí v Indii má mnohem více společného s kávou indonéskou než s kávami z Afriky nebo Arabského poloostrova. Má jemné aroma a střední až plné tělo, není příliš hořká ani kyselá, podle oblasti a druhu v ní můžeme nalézt kořeněné (káva je zde často pěstována společně s pepřem), oříškové, ovocné i čokoládové tóny. Typ: