PROBIO Zelená čočka BIO 500 g
PROBIO Zelená čočka BIO 500 g
Složení: zelená čočka* 100%
*CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Skvělá příloha Zelená čočka - kdo by ji neznal ze školní jídelny s párkem či vejcem. Zkuste to úplně jinak! Bude vám skvělou přílohou přílohu k obilným i zeleninovým pokrmům, dodá jiskru vašim rizotům i pilafům. Využijte toho, že krásně drží tvar a pohrajte si s ní.
Příloha ze zelené čočky dodá jiskru vašim rizotům, salátům nebo tradičně s párkem a chlebem.
PROBIO Hrách žlutý celý BIO 500 g
PROBIO Hrách žlutý celý BIO 500 g
Složení: Hrách žlutý celý* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte v suchu a temnu.
Příprava: Hrách namočte na 60 minut. Vařte v jiné vodě 45 -55 minut.
Vlastnosti a výhody: Hrách se připravoval na mnoho způsobů. O velikonocch si lidé tradičně pražili pučálku a husté hrachové kaše či zapečený hrách s kroupami v podobě šouletu se na stole objevovaly velmi často. Tělu hrách dodává důležité bílkoviny, sílu a spousty energie. Zapomeňte na mdlé hrachové kaše ze školních jídelen. Hrách je vděčným základem domacích pomazánek - přidejte jen cibulku, česnek a bylinky. Připravíte z něho i vynikající polévky i indické pokrmy typu curry.
Hrách je naší nevýznamnější a nejrozšířenější luštěninou u nás a dokonce se o něm zmiňují v pohádce O princezně na hrášku.
PROBIO Čočka červená loupaná BIO 500 g
PROBIO Čočka červená loupaná BIO 500 g
Po oloupání hnědočervené slupky má tato čočka červené zabarvení. Během vaření se její barva mění na tmavě žlutou. Je vhodná především do polévek, pomazánek, kaší a pikantních předkrmů.
Příprava: čočku propláchneme, vložíme ji do hrnce se studenou vodou a vaříme 15-20 min doměkka. Osolíme až po uvaření.
Složení: červená čočka loupaná*
*CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy sezamu.
Skladujte při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70%.
Po oloupání hnědočervené slupky má tato čočka červené zabarvení. Během vaření se její barva mění na tmavě žlutou. Je vhodná především do polévek, pomazánek, kaší a pikantních předkrmů.
PROBIO Cizrna BIO 500 g
PROBIO Cizrna BIO 500 g
Cizrně se někdy říká římský hrách. Možnosti jejího využití v přípravě pokrmů jsou pestré. Má vynikající oříškové aroma, které dodá pokrmům šmrnc. Je vhodná na přípravu pomazánek (rozmixovaná), salátů, zeleninových směsí, polévek nebo jako příloha.
Příprava: Cizrnu důkladněte propláchněte pod tekoucí vodou. Namočte nejlépe na 12 hod do vody. Voduvyměňte a vařte cca 1 hod, na přípravu pomazánky ještě o 15 min déle. Během vaření nemíchejte a sbírejte pěnu. Osolte až po uvaření.
Složení: cizrna*
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy sezamu.
Cizrně se někdy říká římský hrách. Možnosti jejího využití v přípravě pokrmů jsou pestré. Má vynikající oříškové aroma, které dodá pokrmům šmrnc. Je vhodná na přípravu pomazánek (rozmixovaná), salátů, zeleninových směsí, polévek nebo jako příloha.
GRIZLY Hrách žlutý loupaný půlený 1000 g
GRIZLY Hrách žlutý loupaný půlený 1000 g
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Hrách žlutý loupaný půlený 100%
Země původu: Česko, Slovensko, Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Plody bobovité rostliny hrachu setého jsou lusky, které obsahují žlutá nebo zelená semena. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina (hrášek), zralá semena (hrách) se řadí do luštěnin. Mezi žlutým a zeleným hrachem není velký chuťový rozdíl. Jsou podobné i ve složení. Díky obsahu minerálních látek, hlavně draslíku a fosforu, karotenů a vitamínů skupiny B a C, má hrách velmi pozitivní vliv na naše zdraví, a to jak fyzické, tak i mentální. Řadí se k významným antioxidantům, a tak chrání naši imunitu, a navíc pomáhá proti stresu a zažívacím potížím.
Použití: Další výhodou loupaného a půleného hrachu je rychlá a snadná příprava, jelikož jej už není třeba namáčet. Stačí jen povařit po dobu 40 minut. Nejznámější je typická hrachová polévka či kaše. Hrách však můžete přidat do polévek s dalšími luštěninami nebo použít na přípravu různých pomazánek. Poslouží i jako zdravá příloha. Existuje celá řada receptů například na hrachové bramboráčky, lívanečky, dokonce i hrachový hummus. Výborně se hodí v kombinaci s obilovinami, které pomáhají luštěninám ještě lépe využít rostlinou bílkovinu. Kromě krup, hrách výborně chutná i s rýží, quinoou nebo jáhlami.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Hrách je skvělým zdrojem vlákniny a rostlinné bílkoviny. Vyniká snadnou a rychlou přípravou a jemnou chutí. Navíc se hojně pěstuje na našem území, a tak by neměl chybět v žádné české kuchyni.
GRIZLY Hrách zelený loupaný půlený 1000 g
GRIZLY Hrách zelený loupaný půlený 1000 g
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Hrách zelený loupaný půlený 100%
Země původu: Česko, Slovensko
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Plody bobovité rostliny hrachu setého jsou lusky, které obsahují žlutá nebo zelená semena. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina (hrášek), zralá semena (hrách) se řadí do luštěnin. Mezi žlutým a zeleným hrachem není velký chuťový rozdíl. Jsou podobné i ve složení. Díky obsahu minerálních látek, hlavně draslíku a fosforu, karotenů a vitamínů skupiny B a C, má hrách velmi pozitivní vliv na naše zdraví, a to jak fyzické, tak i mentální. Řadí se k významným antioxidantům, a tak chrání naši imunitu, a navíc pomáhá proti stresu a zažívacím potížím.
Použití: Další výhodou loupaného a půleného hrachu je rychlá a snadná příprava, jelikož jej už není třeba namáčet. Stačí jen povařit po dobu 40 minut. Nejznámější je typická hrachová polévka či kaše. Hrách však můžete přidat do polévek s dalšími luštěninami nebo použít na přípravu různých pomazánek. Poslouží i jako zdravá příloha. Existuje celá řada receptů například na hrachové bramboráčky, lívanečky, dokonce i hrachový hummus. Výborně se hodí v kombinaci s obilovinami, které pomáhají luštěninám ještě lépe využít rostlinou bílkovinu. Kromě krup, hrách výborně chutná s rýží, quinoou nebo jáhlami.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Hrách je skvělým zdrojem vlákniny a rostlinné bílkoviny. Vyniká snadnou a rychlou přípravou a jemnou chutí. Navíc se hojně pěstuje na našem území, a tak by neměl chybět v žádné české kuchyni.
GRIZLY Fazole Mungo BIO 500 g
GRIZLY Fazole Mungo BIO 500 g
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole Mungo* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Mungo fazole je název semene rostliny s názvem vigna zlatá. Má svůj původ v Indii a Číně, kde je obvyklou surovinou tradičních pokrmů. U nás se nejčastěji setkáváme s těmito dalšími druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovou, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody alespoň na 2 hodiny. Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 25 minut do změknutí. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole mungo jsou velmi oblíbené také jako naklíčené, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Jedná se o typickou součást indické a čínské kuchyně. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Fazole Mungo jsou nejmenším druhem fazolí. Mají olivově zelenou barvu a chutí připomínají zelený hrášek. Jsou velmi oblíbené také jako naklíčené. Patří neodmyslitelně do indické a čínské kuchyně. Vychutnejte si je v biokvalitě.
GRIZLY Fazole červená kidney BIO 500 g
GRIZLY Fazole červená kidney BIO 500 g
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole červená kidney* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Čína
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovo, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 80 - 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Fazole Kidney je větší, má červenou až hnědou barvu a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Jsou oblíbené hlavně u fanoušků mexického jídla, kam patří například Chilli con carne. Vychutnejte si ji biokvalitě.
GRIZLY Fazole černá BIO 500 g
GRIZLY Fazole černá BIO 500 g
Administrativní zařazení: Luštěnina
Složení: Fazole černá* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Čína
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: U nás se setkáváme především se semeny fazolu obecného, který se pěstuje v mnoha odrůdách, jejich semena se liší barvou, tvarem a velikostí. Nejčastěji můžeme najít tyto další druhy fazolí: bílé drobné a velké jumbo, černé, černé oko, červené, adzuki, pinto, mungo a další. Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny, a hlavně obsahují velké množství vápníku a draslíku a dále kyselinu listovo, fosfor, hořčík, jód a železo, niacin i provitamín A. Jsou dobré na srdce, krevní oběh a vysoký krevní tlak. Díky obsahu vlákniny pomáhají regulovat funkci střev.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 10 - 12 hodin (přes noc). Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě 90 minut, případně 20 minut v tlakovém hrnci. Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku. Fazole je možné také naklíčit, čímž ještě zvýšíme stravitelnost kvalitních rostlinných bílkovin a obohatíme se navíc o další vitamíny a minerální látky. Z fazolí můžeme také vyrobit chutné pasty anebo zajímavé saláty. Hodí se do polévek, omáček nebo jako zdravá příloha.
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Černá fazole má lesklou černou barvu a hustou masitou strukturu. Původ má v latinskoamerické kuchyni, kdy nejznámější je asi mexické burrito. Pro své výživné složení se stala oblíbenou nejen u vegetariánů. Vychutnejte si ji v biokvalitě.