GRIZLY Quinoa červená 500 g

89.00 
GRIZLY Quinoa červená 500 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Quinoa červená 100 %  Země původu: Peru, Bolivie Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční vlastnosti. Quinoa červená je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálních látek (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek).  Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.  Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.   Quinoa červená je další druh populární bezlepkové pseudoobiloviny Quinoy neboli merlíku čilského. Je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně. 

GRIZLY Quinoa bílá BIO 1000 g

179.00 
GRIZLY Quinoa bílá BIO 1000 g Administrativní zařazení: Obiloviny Složení: Quinoa bílá* 100%   *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Peru, Bolívie Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.  Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.  Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15-20 minut. Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Quinoa bílá je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu. V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Vychutnejte si ji v biokvalitě.

Country Life Quinoa černá BIO 250 g

87.00 
Country Life Quinoa černá BIO 250 g Také jste si oblíbili quinou? A zkoušeli jste jiné druhy než klasickou bílou? Černá quinoa je stejně jako běžná bílá quinoa bezlepková, dobře stravitelná a výživově velmi hodnotná pseudoobilovina. Liší se jen nepatrně konzistencí: černá quinoa zůstává v uvařeném stavu o něco pevnější a křupavější. Všechny druhy se krásně kombinují v salátu nebo rizotu. Quinoa obsahuje kvalitní vyvážené bílkoviny. Quinoa původem pochází z jihoamerických And, kde se pěstovala až do výše 4 000 metrů. Pro andské civilizace byla po bramborách (a před kukuřicí) druhou nejdůležitější plodinou. Inkové ji nazývali "matkou všech obilnin" a incký vládce byl tradičně prvním, kdo každoročně zaséval první nová semínka. Americká NASA s ní vzhledem k jejím speciálním vlastnostem počítá jako s jednou ze základních potravin pro vesmírné lety s lidskou posádkou. Quinoa představuje výbornou alternativu k rýži či kuskusu. Složení: quinoa černá*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Alergeny: Může obsahovat stopy lepku. Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - quiona Návod k přípravě: Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou a uvařte v 2,5 násobném množství vody cca 15 minut. Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. V kuchyni má široké využití – hodí se na sladko i na slano. Připravíte s ní úžasné placičky, snídaňovou kaši a nebo ji můžete podávat jako přílohu.

Semix Klíčená quinoa lupínky 300 g

106.00 
Semix Klíčená quinoa lupínky 300 g Klíčené lupínky můžete díky jejich tepelné úpravě ihned konzumovat. Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - tedy klíčku. Naklíčené zrno je díky tomu pro naše tělo lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Klíčené quinoa lupínky bez lepku jsou velmi chutné například v kaši, salátu nebo v pomazánce. Složení: Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené 100 %. Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě. Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené jsou pro tělo lépe stravitelné a oproti nenaklíčenému zrnu mají zvýšenou výživovou hodnotu.

Green Apotheke Quinoa bílá 250 g

46.00 
Green Apotheke Quinoa bílá 250 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Quinoa bílá - merlík chillský Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Plastový obal; Vlastnosti a výhody: Bezlepková lehce stravitelná pseudoobilovina bohatá na bílkoviny. Quinoa je bezlepková, lehce stravitelná plodina, snadno a rychle se upravuje. Použití: Má příjemnou strukturu a neutrální chuť, má všestranné použití - nasladko i naslano, jako alternativa různých obilovin. Můžete ji podávat jako přílohu k masu a omáčkám, přidat do ovocných i zeleninových salátů, zapéct se zeleninou, masem i sýrem, přidat do těsta na lívanečky a sušenky, uvařit z ní kaši nebo nákyp. Příprava: Před tepelnou přípravou je vhodné namočit zrnka quinoy na několik hodin do vody nebo je důkladně propláchnout vroucí vodou. Vaříme podobně jako rýži: 2 šálky vody na 1 šálek quinoy, vaříme cca 15 minut. Sbíráme vzniklou pěnu. Merlík chilský Quinoa je bezlepková, lehce stravitelná plodina, snadno a rychle se upravuje. Má příjemnou strukturu a neutrální chuť, má všestranné použití – nasladko i naslano, jako alternativa různých obilovin.

GRIZLY Quinoa červená BIO 500 g

89.00 
GRIZLY Quinoa červená BIO 500 g Administrativní zařazení: Obiloviny Složení: Quinoa červená* 100%   *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Peru, Bolívie Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.  Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.  Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15-20 minut. Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Červená quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu. Je bohatá na bílkoviny, vlákninu, železo a antioxidanty. Díky tomu, že je nutričně hodnotná a velmi chutná, se stala trendem zdravé výživy. Vychutnejte si ji v biokvalitě.

GRIZLY Quinoa bílá BIO 500 g

109.00 
GRIZLY Quinoa bílá BIO 500 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Quinoa bílá* 100%   *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Země původu: Peru, Bolívie Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.  Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.  Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15-20 minut. Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Quinoa bílá je přirozeně přirozeně bezlepková pseudoobiloviná, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu. V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Vychutnejte si ji v biokvalitě.

GRIZLY Quinoa bílá 500 g

49.00 
GRIZLY Quinoa bílá 500 g Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení. Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.  Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Quinoa bílá 100 %  Země původu: Peru, Bolívie, Španělsko Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Quinoa bílá je přirozeně přirozeně bezlepková pseudoobiloviná, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu.  V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti.

GRIZLY Quinoa bílá 1000 g

109.00 
GRIZLY Quinoa bílá 1000 g Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení. Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.  Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu. Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Quinoa bílá 100 %  Země původu: Peru, Bolívie, Španělsko Skladování: Uchovejte v suchu a chladu Quinoa bílá je přirozeně přirozeně bezlepková pseudoobiloviná, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu.  V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti.