merlík čilský
GRIZLY Quinoa červená 500 g
GRIZLY Quinoa červená 500 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa červená 100 %
Země původu: Peru, Bolivie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční vlastnosti. Quinoa červená je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálních látek (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek).
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Quinoa červená je další druh populární bezlepkové pseudoobiloviny Quinoy neboli merlíku čilského. Je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně.
GRIZLY Quinoa bílá BIO 1000 g
GRIZLY Quinoa bílá BIO 1000 g
Administrativní zařazení: Obiloviny
Složení: Quinoa bílá* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Peru, Bolívie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15-20 minut.
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Quinoa bílá je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu. V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
Country Life Quinoa černá BIO 250 g
Country Life Quinoa černá BIO 250 g
Také jste si oblíbili quinou? A zkoušeli jste jiné druhy než klasickou bílou? Černá quinoa je stejně jako běžná bílá quinoa bezlepková, dobře stravitelná a výživově velmi hodnotná pseudoobilovina. Liší se jen nepatrně konzistencí: černá quinoa zůstává v uvařeném stavu o něco pevnější a křupavější. Všechny druhy se krásně kombinují v salátu nebo rizotu. Quinoa obsahuje kvalitní vyvážené bílkoviny.
Quinoa původem pochází z jihoamerických And, kde se pěstovala až do výše 4 000 metrů. Pro andské civilizace byla po bramborách (a před kukuřicí) druhou nejdůležitější plodinou. Inkové ji nazývali "matkou všech obilnin" a incký vládce byl tradičně prvním, kdo každoročně zaséval první nová semínka. Americká NASA s ní vzhledem k jejím speciálním vlastnostem počítá jako s jednou ze základních potravin pro vesmírné lety s lidskou posádkou. Quinoa představuje výbornou alternativu k rýži či kuskusu.
Složení: quinoa černá*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - quiona
Návod k přípravě: Quinou propláchněte několikrát vroucí vodou a uvařte v 2,5 násobném množství vody cca 15 minut.
Quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina. V kuchyni má široké využití – hodí se na sladko i na slano. Připravíte s ní úžasné placičky, snídaňovou kaši a nebo ji můžete podávat jako přílohu.
Semix Klíčená quinoa lupínky 300 g
Semix Klíčená quinoa lupínky 300 g
Klíčené lupínky můžete díky jejich tepelné úpravě ihned konzumovat.
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - tedy klíčku. Naklíčené zrno je díky tomu pro naše tělo lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem.
Klíčené quinoa lupínky bez lepku jsou velmi chutné například v kaši, salátu nebo v pomazánce.
Složení: Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené 100 %.
Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
Lupínky z naklíčené červené quinoy sušené jsou pro tělo lépe stravitelné a oproti nenaklíčenému zrnu mají zvýšenou výživovou hodnotu.
Green Apotheke Quinoa bílá 250 g
Green Apotheke Quinoa bílá 250 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa bílá - merlík chillský
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Plastový obal;
Vlastnosti a výhody: Bezlepková lehce stravitelná pseudoobilovina bohatá na bílkoviny. Quinoa je bezlepková, lehce stravitelná plodina, snadno a rychle se upravuje.
Použití: Má příjemnou strukturu a neutrální chuť, má všestranné použití - nasladko i naslano, jako alternativa různých obilovin. Můžete ji podávat jako přílohu k masu a omáčkám, přidat do ovocných i zeleninových salátů, zapéct se zeleninou, masem i sýrem, přidat do těsta na lívanečky a sušenky, uvařit z ní kaši nebo nákyp.
Příprava: Před tepelnou přípravou je vhodné namočit zrnka quinoy na několik hodin do vody nebo je důkladně propláchnout vroucí vodou. Vaříme podobně jako rýži: 2 šálky vody na 1 šálek quinoy, vaříme cca 15 minut. Sbíráme vzniklou pěnu.
Merlík chilský Quinoa je bezlepková, lehce stravitelná plodina, snadno a rychle se upravuje. Má příjemnou strukturu a neutrální chuť, má všestranné použití – nasladko i naslano, jako alternativa různých obilovin.
GRIZLY Quinoa červená BIO 500 g
GRIZLY Quinoa červená BIO 500 g
Administrativní zařazení: Obiloviny
Složení: Quinoa červená* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Peru, Bolívie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15-20 minut.
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Červená quinoa je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu. Je bohatá na bílkoviny, vlákninu, železo a antioxidanty. Díky tomu, že je nutričně hodnotná a velmi chutná, se stala trendem zdravé výživy. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
GRIZLY Quinoa bílá BIO 500 g
GRIZLY Quinoa bílá BIO 500 g
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa bílá* 100%
*CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství
Země původu: Peru, Bolívie
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15-20 minut.
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Quinoa bílá je přirozeně přirozeně bezlepková pseudoobiloviná, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu. V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Vychutnejte si ji v biokvalitě.
GRIZLY Quinoa bílá 500 g
GRIZLY Quinoa bílá 500 g
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení.
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut
Více informací o luštěninách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa bílá 100 %
Země původu: Peru, Bolívie, Španělsko
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Quinoa bílá je přirozeně přirozeně bezlepková pseudoobiloviná, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu. V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti.
GRIZLY Quinoa bílá 1000 g
GRIZLY Quinoa bílá 1000 g
Vlastnosti a výhody: Quinoa neboli merlík čilský je pseudobilovina, která je přirozeně bezlepková. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Obsahuje veliké množství bílkoviny a vlákniny, vyvážené množství aminokyselin, a také širokou škálu vitamínů a minerálů (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek). Vhodná na spalování tuků a výborná na trávení.
Použití: Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneme, pokud namísto čisté vody použijeme při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Způsob přípravy: Před vařením doporučujeme dobře propláchnout nejlépe v sítku tak, abychom zabránili nahořklé chuti. Na jeden hrnek potřebujeme přibližně dvojnásobné množství vody, avšak získáme téměř trojnásobné množství quinoy. Vaříme jako rýži, dokud se voda neodpaří, asi 15 - 20 minut
Více informací o quinoe a jejích vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich
Složení: Quinoa bílá 100 %
Země původu: Peru, Bolívie, Španělsko
Skladování: Uchovejte v suchu a chladu
Quinoa bílá je přirozeně přirozeně bezlepková pseudoobiloviná, která je velmi lehce stravitelná a snadná na přípravu. V dnešní době se stala trendem zdravé výživy a měla by být součástí vyváženého jídelníčku každé domácnosti.