Zobrazuji všech 15 výsledků

PROBIO Ječné kroupy BIO 500 g

36.00 
PROBIO Ječné kroupy BIO 500 g Ječné kroupy vznikají po obroušení ječného zrna.Tradičně se používají jako zavářka do polévek či při přípravě zabijačkových jelit. Dále jsou vhodné do nákypů a jako příloha. Příprava: Před přípravou kroupy propláchněte, vložte do hrnce se studenou vodou, osolte, přidejte kapku oleje a vařte pod poklicí bez míchání. Po 20-30 min vaření je zrno křupavé, po 50 min rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechte 5 min dojít Složení: Kroupy ječné* *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 75% Ječné kroupy vznikají po obroušení ječného zrna.

PROBIO Čirok loupaný BIO 500 g

49.00 
PROBIO Čirok loupaný BIO 500 g Čirok loupaný můžete použít jako přílohu k hlavnímu jídlu, zavářku do polévky, do zeleninových směsí, a také lze připravit na sladko s ovocem. Bezlepková příloha. Složení: Čirok* *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství Alergeny: Výrobek může obsahovat stopy sezamu Čirok loupaný můžete použít jako přílohu k hlavnímu jídlu, zavářku do polévky a také lze připravit na sladko s ovocem.

GRIZLY Ovesné otruby 1000 g

79.00 
GRIZLY Ovesné otruby 1000 g Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - otruby Složení: Ovesné otruby 100%  Může obsahovat stopy sóji Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu) Vlastnosti a výhody: Ovesné otruby jsou vedlejším produktem při zpracování ovsa. Jedná se především o části slupek, ale najdeme v nich i klíčky nebo vnitřní pletivo. Otruby z ovsa obsahují značné množství rozpustné vlákniny, která napomáhá při hubnutí a zároveň má blahodárné účinky na zažívání. Jsou ale bohaté i na další živiny, ve větší míře na bílkoviny, nerozpustnou vlákninu, thiamin (vitamín B1), hořčík, fosfor, železo, zinek, riboflavin (vitamín B2) a draslík. Málokterá potravina je tak výživná a nízkokalorická zároveň jako právě otruby. Zajímavý je také jejich vysoký výskyt antioxidantů a polyfenolů (rostlinné molekuly s podobnými vlastnostmi jako mají antioxidanty). Přestože uvádíme, že obsahují lepek, otruby jsou ve skutečnosti přirozeně bezlepkové, jen při výrobě může dojít ke kontaminaci. Pokud nemáte alergii na lepek, pouze se snažíte lepku vyhýbat z vlastní iniciativy, klidně si otruby bez výčitek naservírujte, lepku otruby obsahují mizivé množství. Použití: Ovesné otruby snadno zakomponujete do svého zdravého jídelníčku. Zkuste si z nich udělat otrubovou kaši, kterou si připravíte podobně jako klasickou ovesnou nebo je přidat do pečiva tak, že jimi nahradíte část mouky. Můžete je i tak jak jsou přidat do jogurtu, muesli nebo ranní kaše. Ovesné otruby jsou vlastně slupky ovsa, které se získávají při jeho zpracování. Slupky obecně jsou velmi bohaté na vlákninu a otruby nejsou žádnou výjimkou. Mimo rozpustnou i nerozpustnou vlákninu otruby obsahují významné množství bílkovin, vitamínů skupiny B a antioxidantů.

Green Apotheke Jáhly 500 g

36.00 
Green Apotheke Jáhly 500 g Administrativní zařazení: Obiloviny a výrobky z nich Složení: Proso seté - jáhly Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě. Balení: Plastový obal Vlastnosti a výhody: Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné a velmi chutné. Jáhly jsou oloupaná a vyleštěná zrna prosa setého. Použití: Skvělé na nákypy a kaše s ovocem. Vyzkoušejte s medem a oříšky. Jsou vhodné pro přípravu kaší a pro zapékání, naslano i na sladko. Příprava: Jáhly spařte a vsypte do vroucí slané vody. Poté vařte cca 10 minut, do změknutí. Nebo: Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Následně je na sucho opražte, zalijte vařící vodou, ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste cca 20 min. Poté je nechte odstát a opatrně promíchejte vidličkou. Loupané proso. Dobře stravitelné, výživné, velmi chutné. Skvělé na nákypy a kaše s ovocem.

Bioharmonie Špalda loupaná BIO 3000 g

235.00 
Bioharmonie Špalda loupaná BIO 3000 g Složení: Špalda loupaná* 100% *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství Skladování: Skladujte v suchu a temnu.  Špalda je prastará předchůdkyně pšenice, jedna z nejstarších obilnin na světě. Je vyjímečná svým složením a zajímavou oříškovou chutí.Podobně jako ostatní obilniny ji můžete využít jako přílohu, do masových či zeleninových směsí, na zapékání, karbanátky nebo do salátů.   Špalda je prastará předchůdkyně pšenice, jedna z nejstarších obilnin na světě.

PROBIO Dvouzrnka BIO 500 g

59.00 
PROBIO Dvouzrnka BIO 500 g Pšenice dvouzrnka je archaická obilnina, která má svůj původ v Iránu, Iráku, Jordánsku, Sýrii a Palestině. Je vhodná do polévek, salátů, k zapékání, na přípravu masových a zeleninových směsí. Příprava: Dvouzrnku propláchněte, vložte do hrnce s vodou, osolte a přidejte kapku oleje. Vařte pod poklicí bez míchání. Po 30 min je zrno křupavé, po 60 min rozvařené a vhodné do pomazánek a nákypů. Po uvaření nechejte 5 min dojít. Složení: pšenice dvojzrnka* *CZ-BIO-001 produkt ekologického zemědělství .Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 75% Pšenice dvouzrnka je archaická obilnina, která má svůj původ v Iránu, Iráku, Jordánsku, Sýrii a Palestině.

Country Life Pšenice špalda BIO 1000 g

100.00 
Country Life Pšenice špalda BIO 1000 g Špalda obsahuje i vitamin B17. V jejím zrnu se nacházejí důležité živiny - včetně vlákniny. Špalda je snáze stravitelná než klasická pšenice a dají se z ní připravit i výtečné a trvanlivé moučníky. Složení: pšenice špalda*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny: Lepek. Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu Návod k přípravě: Špaldu můžete namlít na mouku nebo namočte na cca 10 hodin, propláchněte, vařte 1,5 hodiny nebo 45 minut v tlakovém hrnci. Pšenice špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, tudíž si zachovala mnoho důležitých a cenných látek.

PROBIO Špaldoto zeleninové BIO 210 g

61.00 
PROBIO Špaldoto zeleninové BIO 210 g Příprava: Do směsi přidáte jen vodu a lžíci oleje a necháte 30 minut pod pokličkou vařit. Při servírování posypte strouhaným sýrem nebo do špaldota vmíchejte krémový sýr, můžete přidat kuřecí maso. Ze špaldota lze připravit i polévku, jednoduše tím, že přidáte více vody. Složení: Špaldové kernotto* (kroupy) 85,7 %, sušená zelenina* v proměnlivém poměru 10,5 % (rajče*, cibule*, mrkev*, petržel kořen*, paprika červená*, paprika zelená*, celer*), jedlá mořská sůl *z ekologického zemědělství Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Špaldoto zeleninové BIO je jemně obroušené špaldové zrno, velmi dobře stravitelné.

PROBIO Špaldoto houbové BIO 210 g

65.00 
PROBIO Špaldoto houbové BIO 210 g Špaldoto houbové BIO má výborné nutriční vlastnosti a je velmi dobře stravitelné. Složení: špaldové kernotto (kroupy) 85,7 %, sušená zelenina v proměnlivém poměru (mrkev, petržel, cibule, paprika červená, paprika zelená), sušené houby (shitake 1,9 %, hřib pravý 1,4 %), jedlá mořská sůl z ekologického zemědělství Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Špaldoto houbové BIO má výborné nutriční vlastnosti a je velmi dobře stravitelné.

PROBIO Jednozrnka BIO 500 g

63.00 
PROBIO Jednozrnka BIO  500 g Jednozrnka je nejstarší druh pšenice, který člověk pěstoval - již před 12000lety. Předností jednozrnky je vhodnost k méně intenzivnímu pěstování, odolnost k běžným chorobám pšenice, či z hlediska spotřebile vysoká nutriční hodnota. Má vysoký obsah bílkovin a obsahuje velké množství antioxidantů. Vzhledem k nízkému obsahu lepku je vhodná pro různé výrobky nekynutého charakteru, jako jsou sušenky, kroupy, arabský chléb apod. Složení: pšenice jednozrnka* 100% *CZ-BIO-003 produkt ekologického zemědělství Skladování: Skladujte v suchu a temnu.  Pšenice jednozrnka bio. Nejstarší druh domestifikované pšenice.

Country Life Polenta „1 min“ BIO 400 g

51.00 
Country Life Polenta „1 min“ BIO 400 g Polenta patří mezi nejrozšířenější pokrmy na Balkáně, v Rumunsku a severní Itálii, kde se řadí mezi vyhlášené kulinářské lahůdky. V zakavkazských zemích se jí říká "mamaliga". Jedná se o kukuřičnou kaši (resp. knedlík, podle množství přidané vody), která se připravuje z kukuřičné krupice (mouky). Instantní kukuřičná polenta je na českém trhu novinkou. Ocení ji zejména aktivní lidé, kteří nemají čas na přípravu složitých pokrmů - a přesto chtějí jíst zdravě. Složení: Tepelně upravená kukuřičná krupice*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování: Skladujte při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Využitím páry při výrobě instantní polenty je zajištěn nejšetrnější způsob přípravy, jaký existuje.

Country Life Kamut BIO 500 g

81.00 
Country Life Kamut BIO 500 g Kamut představuje výbornou alternativu veškerých pekárenských výrobků, při jejichž přípravě se užívá běžná pšenice. Oproti pšenici vynikají zrna kamutu dvojnásobnou velikostí a vyšším obsahem živin. Pěstování této obiloviny je proti zneužití a možnému křížení s jinými druhy obilí chráněno registrovanou značkou Kamut®. Složení: Kamut - nešlechtěná pčenice*. Může obsahovat stopy sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Alergeny: Lepek Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu. Kamut je prapůvodní druh pšenice, který neprošel procesem hybridizace či genetických úprav.

Emco Ječné kroupy velké č.10 – 1kg

24.00 
Emco Ječné kroupy velké č.10 - 1kg Ječné kroupy vznikají po obroušení ječného zrna.Tradičně se používají jako zavářka do polévek či při přípravě zabijačkových jelit. Dále jsou vhodné do nákypů a jako příloha. Způsob použití: 500 g krup, asi 1,7 l vody, sůl, 50g tuku (nejlépe sádla). Vyprané kroupy se namočí na cca 4 hodiny do vody. V téže vodě po přidání soli a tuku se uvaří doměkka. (Pozor na připalování - občas promíchejte). Uvařené kroupy můžete použít do polévek, jako přílohu, nenahraditelné jsou v zabijačkových pochoutkách. Složení: ječné kroupy Skladování: Skladujte v suchu. Ječné kroupy vznikají po obroušení ječného zrna.  

Emco Ječné kroupy střední č.7 – 1 kg

24.00 
Emco Ječné kroupy střední č.7 - 1kg Ječné kroupy vznikají po obroušení ječného zrna.Tradičně se používají jako zavářka do polévek či při přípravě zabijačkových jelit. Dále jsou vhodné do nákypů a jako příloha. Způsob použití: 500 g krup, asi 1,7 l vody, sůl, 50g tuku (nejlépe sádla). Vyprané kroupy se namočí na cca 4 hodiny do vody. V téže vodě po přidání soli a tuku se uvaří doměkka. (Pozor na připalování - občas promíchejte). Uvařené kroupy můžete použít do polévek, jako přílohu, nenahraditelné jsou v zabijačkových pochoutkách. Složení: ječné kroupy Skladování: Skladujte v suchu.   Ječné kroupy vznikají po obroušení ječného zrna.  

Country Life Alfalfa semínka vojtěšky BIO 125 g

64.00 
Country Life Alfalfa semínka vojtěšky BIO 125 g Vojtěška je vhodná pro ženy, kterým dodává ideální kombinaci vitaminu C a železa. Její použití je vhodné i při žaludečních vředech, žaludečních potížích, nadýmání, protože vojtěška obsahuje takzvaný vitamín U – protivředový vitamín. Návod k přípravě: Semínka nasypeme na mělký talíř s rozprostřenou vatou a několikrát denně je kropíme vodou tak, aby vata i semínka byly neustále ve vlhku. Za 3 až 4 dny narostou klíčky, které postupně střiháme. Hotové klíčky můžeme uchovávat v lednici. Nejvhodnější použití klíčků je do hotových pokrmů – teplem se snižuje obsah enzymů. Složení: Semena vojtěšky*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Skladování: Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %. Semínka, která jsou vhodným zdrojem vitaminů, minerálů a enzymů.