Špaldové
Green Apotheke Lupínky špaldové BIO 200 g
Green Apotheke Lupínky špaldové BIO 200 g
Vlastnosti a výhody: Vláknina ze špaldových otrub přispívá ke zvýšení objemu stolice, má funkci „kartáče střev“. Pro zachování pevného zdraví je nutné dodržovat základy zdravého životního stylu a konzumovat pestrou a vyváženou stravu.
Použití: Celozrnné tepelně zpracované špaldové vločky s lehce oříškovou chutí lze konzumovat jako součást cereálních směsí, v kombinaci s mlékem, jogurtem nebo ovocem či přesnídávkou.
Administrativní zařazení: Obilné výrobky.
Složení: Pšenice špalda * / Triticum spelta.
*surovina z ekologické produkce.
Skladování: Skladujte v temném, chladném a suchém místě.
Může obsahovat stopy suchých skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.
V kombinaci s mlékem, jogurtem či ovocem vytvoříte snídani s vysokým obsahem přirozené vlákniny.
Country Life Vločky špaldové BIO 250 g
Country Life Vločky špaldové BIO 250 g
Pšenice špalda je poměrně málo šlechtěná odrůda, která se pěstuje takřka výhradně v ekologickém zemědělství. Dobře se pro něj totiž hodí, je odolná vůči plevelům a celkově je oproti pšenici méně náročná na podmínky prostředí.
Tipy a recepty na použití:
Kaše
Krémové polévky
Pečivo
Smoothie
Placičky, burgery, sekaná
Lívance
Pomazánky
Sušenky
Granola
Drobenka
Nepečené cukroví
Složení: Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny: Lepek
Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Špaldové vločky i po uvaření dobře drží svůj tvar a nijak se nerozváří. Využijte je na přípravu snídaňových kaší, granoly, drobenky.
GRIZLY Vločky špaldové 1000 g
GRIZLY Špaldové vločky 1000 g
Administrativní zařazení: Mlýnské obilné výrobky - vločky
Složení: Špaldové vločky 100%
Země původu: Ukrajina
Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Špaldové vločky vznikají lisováním špaldového zrna (nešlechtěná pšenice). Špalda je jedna z nejstarších obilnin na světě. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitaminy především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor. Konzumace špaldových vloček má vliv na správné fungování nervové soustavy, oběhového systému a ovlivňuje také zdraví kostí a zubů. Díky velmi nízkému obsahu tuků je tato kombinace skvělým základem zdravé výživy.
Použití: Vločky se skvěle hodí k snídani, ale poslouží také jako příloha, přísada do polévky, dokonce i jako hlavní chod. Vynikají svou rychlou a snadnou přípravou. Dají se přidávat do jogurtu, na výrobu domácích kaší, müsli nebo granoly. Skvělé jsou také dezerty a ovocné koláče z vloček. Můžete je však ochutit i bylinkami, olivovým olejem nebo sýrem, přidat je do sekané či karbanátků. Dá se s nimi zkrátka vykouzlit mnoho zdravých a chutných pokrmů.
Více informací o vločkách a jejich vlastnostech si můžete přečíst v našem medvědím blogu. Zajímavé recepty a nápady také naleznete v našem magazínu.
Špaldové vločky v posledních letech získaly na popularitě. Mají světlehnědou barvu a výraznou oříškovou vůni a chuť. Jedná se o speciální druh nešlechtěné pšenice s řadou cenných látek pro náš organismus.